poniedziałek, 5 czerwca 2017

Faszerowana papryka







Składniki: 3kolorowe papryki, 250 g fileta z indyka, 100 g ryżu parabolicznego, 100 g pieczarek,
1 mała cebula, 1 łyżeczka oleju kokosowego, sól, pieprz, oregano



Przygotowanie: Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Mięso mielimy, a następnie podsmażamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju aż stanie się szklista. Dodajemy obrane i pokrojone pieczarki, smażymy jeszcze kilka minut. Ryż mieszamy
z mięsem, cebulą i pieczarkami. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy jeszcze parę minut.
Papryki myjemy, odcinamy im wierzchy, usuwamy ze środka nasiona. Do wydrążonych papryk nakładamy farsz i układamy je w żaroodpornym naczyniu natłuszczonym pozostałym olejem.
Pieczemy ok.45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po 30 min. pieczenia przykrywamy papryki folią aluminiową.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz