poniedziałek, 1 maja 2017

Koktajl bananowo-szpinakowy









Składniki: 1 dojrzały banan, garść listków szpinaku, 250 ml kefiru.

Przygotowanie: Pokrojonego banana, listki szpinaku i kefir miksujemy. Gotowe :).

9 komentarzy:

  1. Szpinak się już pojawił, więc na pewno sobie taki zrobię....dosłownie już mi zapachniało :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas w domu szpinak pojawia się często :) A w koktajlach nawet mój gimnazjalista go akceptuje :)

      Usuń
  2. A #MalyKlosek zamieni kefir na mleko ryżowe lub migdałowe i też na pewno będzie pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z ciekawości sama spróbuję jak będzie smakował z mlekiem migdałowym :)

      Usuń
  3. o mamo, aż mi ślinka leci! uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. a ze szpinakiem mrozonym wyjdzie dobre tez? pozdrawiam (Malaryska z fb :) )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie próbowałam z mrożonym, na pewno będzie bardziej "wodniste". Myślę, że wtedy należałoby dodać minimalną ilość (bardziej dla koloru niż dla smaku)

      Usuń